Kopenhagen met Kinderen: Fietsen, Food Markets en Meer!

by Kim

Kopenhagen. Volgens velen zouden we er meteen verliefd op worden. Maar gek genoeg gebeurde dat niet direct. Misschien lag het aan de regen, of aan enkele activiteiten die net niet helemaal aansloten bij onze verwachtingen. Het duurde dus even voordat we de stad en de écht leuke plekjes ontdekten.

Daarom een overzicht van de superleuke dingen om te doen met kinderen in Kopenhagen,
en een lijstje met plekjes die wij op onze B-lijst hebben gezet.
Niet helemaal ons ding, maar elk gezin is anders, dus we delen ze toch!

Tip 1: Huur een fiets in Kopenhagen

Kopenhagen is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, en de stad is veel leuker om per fiets te ontdekken. Zeker omdat sommige leuke plekken wat verder uit elkaar liggen. Het kostte ons wel wat moeite om last-minute fietsen voor het hele gezin te vinden. We hadden kunnen kiezen voor de typische bakfiets die je bijna overal kunt huren, maar die hadden we van tevoren moeten reserveren, want ze zijn erg gewild. Bovendien bleek het huren van zo’n fiets vrij prijzig. Daarom kozen we voor Tropical Bikes die ook kinderfietsen aanbiedt. Hannes had zijn eigen fiets en Seppe zat achterop in een kinderzitje.

Tip 2: Reffen Food Market

Reffen Food Market ligt aan de overkant van het water en is iets moeilijker te bereiken. Je kunt er met de watertaxi heen, of, als je tip 1 hebt gevolgd, makkelijk met de fiets. Eenmaal aangekomen, bevind je je tussen kleurrijke scheepscontainers, graffiti en streetfoodkraampjes. Wij kozen voor de Not Banh Mi van Buddha Rolls, een heerlijk Aziatisch broodje met krokante loempia’s en coleslaw.
Na het eten plof je neer in een van de vele relaxstoeltjes en geniet je van het uitzicht op het water, met je tenen in het zand. Voor oudere kinderen is het leuk om een skateboard mee te nemen, want er is een skatepark. En vlakbij ligt een plek waar je kunt zwemmen.

Vind je Reffen iets te ver? Dan zijn er in Kopenhagen ook andere food markets. Bij het pretpark Tivoli vind je de Tivoli Food Hall, waar je bij de Mexicaanse stand Zócalo heerlijke taco’s en burrito’s kunt eten.


Of bezoek TorvehallerneKBH, waar je onder andere lekkere ijsjes bij Maggis kunt halen.
Broens Food Hall hebben wij niet bezocht, maar zag er erg gezellig uit. Je zou daar de wereldberoemde smashburgers van Gasoline Grill kunnen vinden.

Tip 3: Freetown Christiania Freetown

Christiania is een unieke plek om te bezoeken. Je mag er echter weinig foto’s maken. Na een periode van drugsgerelateerd geweld is de vrijstad bezig met een heropbouw en zoekt het naar een nieuw evenwicht. De jongens vonden de binnen- en buitenskatebanen geweldig om te zien. Daarnaast kun je er de vele met graffiti bedekte gebouwen bewonderen en op zoek gaan naar de gigantische houten reus. Zeker een stop waard.

Tip 4: Het DAC (Deens Architectuur Centrum)

Het DAC is een ideaal regenplan, want ja, het regent weleens in Kopenhagen. In tegenstelling tot sommige andere musea mogen kinderen hier veel ontdekken en doen. Je ziet er bijvoorbeeld hoe bushokjes ontworpen zijn om je droog te houden bij het gure Scandinavische weer. Maar het leukste is misschien wel de regenboogtrap die je naar een lange en snelle glijbaan brengt waar je vanaf kunt zoeven.

Tip 5: Island Brygge

Heb je geluk met het weer en is het lekker zomers, vergeet dan zeker je zwembroek niet. Midden in de stad ligt namelijk een fantastische plek waar je in de rivier kunt zwemmen, inclusief kinderbadje en een toren voor waaghalzen om vanaf te springen.

Tip 6: Het Meatpacking District

Het Meatpacking District is een typische Instagram-hotspot met zijn witte gebouwen en blauwe strepen. Het is dé plek voor hippe eetadresjes. Niet alles is even kindvriendelijk, maar bij Mother kun je samen een pizza eten en genieten van de sfeer.

Tip 7: De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin is misschien wat teleurstellend als je hoge verwachtingen hebt. Maar als je weet dat je er gewoon een leuke selfie kunt nemen en kunt genieten van het uitzicht op het water, is het toch een leuke familie-spot om af te vinken.

De B-lijst: Hier hadden we meer van verwacht

Superkilen

Het Superkilen park is een Instagram-hotspot in Kopenhagen, met een zwarte ondergrond en witte strepen. Het park heeft ook een roze/oranje speeltuin, maar deze was door een festival deels afgesloten. Behalve een kleine zwarte octopus met glijbanen viel er niet veel te beleven. Wij hadden hier meer van verwacht.

Nyhavn

Nyhavn is echt zo’n plek die je niet kan missen als je in Kopenhagen bent. De kleurrijke huisjes langs het water zijn zeker de moeite om te zien. Maar eerlijk is eerlijk, het is er wel heel erg druk. En echt leuk vinden onze kinderen dat “koppen lopen” toch niet.


Rundetaarn

De Rundetaarn wordt vaak getipt als een leuke activiteit met kinderen, maar echt spannend is het niet. Je loopt een ronde witte toren op voor een uitzicht over de stad, en daarna weer naar beneden. Maar, je blijft wel een goede 10 minuten droog bij een regenbui!

Amalienborg. Wissel van de wacht

De wissel van de wacht bij het Amalienborg Paleis staat op bijna elk lijstje als een must-see, maar je moet lang wachten om vervolgens kort enkele wachters met gekke mutsen voorbij te zien marcheren. De kinderen hadden hier wat meer van verwacht.

Design Museum Kopenhagen

Het Design Museum is een aanrader voor wie iconische Scandinavische stoelen en designstukken wil bewonderen. Maar aangezien je de stoelen niet mag aanraken en er zeker niet op mag springen, is dit voor kleine kinderen wat minder interessant. En dat je er niet mag roepen of kabaal maken, maakte het voor hen nogal saai. Gelukkig hebben we er heerlijk geluncht.

En wat met Tivoli?

Tivoli stond op onze planning, maar we schrokken nogal van de prijzen. Een gezin betaalt al gauw zo’n 150 euro voor een bezoek, inclusief toegang tot de attracties. Uiteindelijk besloten we – misschien onterecht – om dit niet te doen en voor andere opties te kiezen.

Overnachten bij Steel House Kopenhagen

Voor onze overnachting in Kopenhagen kozen we voor Steel House Kopenhagen, een modern hostel dat relatief betaalbaar is. De kamers zijn klein en functioneel, met stapelbedden. Een groot voordeel is de beveiligde ondergrondse parkeergarage, waar je zelfs met een dakkoffer gemakkelijk in kunt. Daarnaast biedt het hostel een zwembad, perfect om na een dag vol stadsverkenning even te ontspannen voor een paar euro. Het enige minpunt is misschien het ontbijt. Maar met een korte ochtendwandeling ben je al snel bij een bakkerij waar je heerlijke verse kaneelbroodjes kunt halen.

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen