Over ons

by Kim

Wij zijn Kim en Sanne.

Twee madammen die elkaar leerden kennen op één van Vlaanderens grootste en belangrijkste culturele evenementen, Carnaval Aalst. Het was meteen koekenbak, al zaten de Pointer Sisters en een groot aantal pintjes daar ook voor iets tussen ?

Onze allereerste reis samen bracht ons naar Kroatië. Daarna volgden dichte, verre, ontspannen, avontuurlijke, culturele en impulsieve reizen elkaar in sneltempo op. Lang of kort, ver of dichtbij, avontuurlijk of een citytrip, zolang we maar weg waren! De mama’s, papa’s en vrienden gaven daarop steeds vaker de typische opmerking: “Zijn jullie nu weeral weg?”

Kim houdt van imposante bergen, watervallen met regenbogen en kleine straatjes met graffiti. Sanne bezoekt alle kerken en musea die we tegenkomen, drinkt graag cappuccino’s en rode wijntjes op een terrasje en spot wilde en tamme dieren onderweg. Samen zoeken we de mooiste wandelingen uit (liefst met beekjes en een wauw uitzicht), eten we onze buikjes rond op lokale marktjes en sprokkelen we ervaringen bijeen.

Met Hannes maakten we er in 2016 een kleine nieuwe avonturier bij. Vermoedelijk zullen we nu wat meer comfort opzoeken (een baby’tje heeft toch liefst een echt bedje en warm water denken we). En wellicht gaan we wat meer tijd doorbrengen op terrasjes, in speeltuinen en met het spotten van wilde dieren. Maar of we nu minder gaan reizen? Het rustiger aan doen? Nee, niet echt. Anders reizen. Dat misschien wel ?

Want: hallo en daaag, wij zijn weeral weg!

Wil je ons contacteren? Stuur dan een mailtje naar wijzijnweeralweg@gmail.com.

4 comments

Ben Goffings januari 12, 2019 - 5:28 pm

Ge-wel-dig

Reply
Michaël Cassaert september 11, 2019 - 1:32 pm

beste dames,
superleuke site hebben jullie (ook grappige en leuke foto ‘s)
Ik heb momenteel een nieuw wandelboek voor uitgeverij Lannoo aan het maken met als werktitel avontuurlijk wandelen in Vlaanderen (mag taalgrens over gaan over Nederlandse grens). Ik heb momenteel een 20-tal avontuurlijke routes gevonden. Als jullie suggesties hebben dan hoor ik het heel erg graag.
groeten,
Michaël

Reply
Kim september 17, 2019 - 1:09 pm

Hoi Michaël, bedankt voor de leuke reactie 🙂
We zijn al heel erg benieuwd naar die wandelingen en het nieuwe wandelboek!
Je mag ons altijd een seintje geven als dat in de rekken zou komen te liggen.

We hebben even moeten nadenken over avontuurlijke wandelingen in Vlaanderen.
Er zijn namelijk heel wat mooie plekken in Vlaanderen (het Muziekbos in Ronse, de duinbossen in De Haan of de glooiende heuvels van Borgloon in Haspengouw. We horen ook veel goeds over Connectera in de Hoge Kempen.) maar ik twijfel of je die avontuurlijk kan noemen? Misschien dat deze nog wel een tikkeltje avontuur bieden:
– Het Neigembos: Dit is nog een overblijfsel van een echt oud woud met diepe holle wegen. We hebben hier al eens wilde herten gezien.
– Kalkense Meersen: Je steekt hier met het veer de rivier over naar een stiltegebied waar je ook tussen de Galloway runderen kan wandelen.

Reply
Michael Cassaert december 6, 2019 - 4:39 pm

dankjewel voor de input. Alle gebieden ken ik. Muziekbos moet ik eens checken of ik een verbinding kan maken met een ander gebied over onverharde wegen.
groetjes,
Michaël

Reply

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen