wandelen deuter kid comfort

Getest: De Deuter Kid Comfort II

by Kim

Van een vierdaagse trektocht in Patagonië tot een kleine wandeling in de Ardennen, zeggen dat wij graag wandelen is een understatement. Gewoon wij twee in de bossen de kilometers onder onze voeten laten gaan, zalig! En ook met de komst van Hannes wilden we dat blijven doen. Na een tijdje begon ons patatje wel wat zwaar te wegen om nog in de draagzak op onze buik mee te zeulen. Ook niet ideaal dat je niet ziet waar je je voeten plaatst ? En dus gingen we op zoek naar een ideale framedrager. Na een beetje wikken en wegen kozen we voor de Deuter Kid Comfort II. En of we daar ook content van zijn?

deuter kid comfort II

De Deuter kid Comfort II review

Op onze allereerste reizen namen we Hannes nog mee in onze Babybjörn draagzak. Maar dat waren meer vakanties waarop er geen lange wandelingen gepland stonden. Naarmate dat Hannes zwaarder werd begon het ook steeds lastiger te worden om hem nog op de buik te dragen. Hij friemelt, woelt, wil zich draaien om zelf ook alles goed te zien, …
Maar om over te schakelen op een echte draagrugzak moesten we wachten tot hij minimum zeven kilogram woog en zelf rechtop kon zitten. Rond acht à negen maanden was dat eindelijk zover!

wandelen deuter kid comfort

Hopla op de rug en meteen een tiental kilometer lopen. Ons eerste gevoel is dat de rugzak vrij comfortabel zat. We kunnen hem mooi afstellen waardoor het gewicht mooi verdeeld zit en hij nooit gaat doorwegen. De dikke pads op schouders en heup geven ook extra comfort.

We merkten wel vrij snel dat ons tempo een stuk lager lag nu we bijna tien kilo extra moesten meesleuren – de rugzak zelf weegt namelijk ook een dikke drie kilo. Klimmen in de bergen was dus enorm zwaar – lees: ‘t-shirts die je kan uitwringen van het zweet’. Regelmatig afwisselen is dus wel de boodschap bij langere hikes. Op de rugzak zelf staat ook dat je een kind niet langer dan drie uur non stop mag laten zitten in de rugzak. Regelmatig rustpauzes inlassen is dus de way to go.

deuter hikendeuter kid comfort hannesdeuter bergwandeling

Ook handig is dat er een uitklapbaar frame onderaan zit. Zo kunnen we de rugzak veilig op de grond neerzetten en zelfs gebruiken als stoeltje tijdens eetmomenten. We hebben wel geleerd dat een handdoek meebrengen geen overbodige luxe is. Kwestie van niet nog vijf kilometer te moeten wandelen met een rugzak vol groentepap.

deuter kid comfort II eten

deuter uitgeklapt

Hannes zelf vindt het trouwens heel leuk om in de rugzak te zitten en rond te kijken. Het zonnekapje – dat opgezet of weggehaald kan worden – vind hij ook zeer amusant. Het kapje hangt namelijk vast aan de rugzak met elastieken touwtjes en daar kan je keihard aan trekken tot het zonnekapje op mama’s kop kletst. Heeeel grappig!  Maar het zonnekapje en ook de extra regenhoes – die je er zelf wel moet bijkopen – zorgen er wel voor dat Hannes altijd tegen zon en regen beschermd is.

deuter kid comfort II zonnekapje

hannes deuter kid comfort

Oja, er is ook nog een extra kussentje dat je op de rugzak kan monteren. Zo kan Hannes ook een dutje doen – wat vaak voorkomt na enkele kilometers heen en weer gewiegd worden. Na de hike kan het bekwijlde kussen er weer af en doen we in de was. Handig!

slapen in de deuter kid comfort II

En last but not least is er heel wat opbergruimte – niet dat we die nodig hebt want hoe minder extra gewicht hoe liever. Maar de zonnebril, sleutels of zonnemelk kunnen wel makkelijk weggestoken worden.

Enfin wij zijn wreed content van onze rugzak!

Maar moet je hem dan nieuw of tweedehands kopen?

Weet dat er in België een grote markt is voor de Deuter Kid Comfort modellen. Ben je op zoek naar eentje dan stel je best een alert in want ze zijn verkocht voor je het weet. Wij hebben de Deuter Kid Comfort II op de kop getikt voor 100 euro inclusief een zonnescherm en regenhoes. We hebben wel nog een nieuw hoofdkussentje bijbesteld. Maar, je kan natuurlijk ook een nieuwe drager kopen en die wanneer je kind te groot wordt zelf verkopen.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten in de comments!

75 comments

Véronique Blockhuys april 2, 2019 - 6:29 pm

Hoi, waar heb je zo’n kussentje gekocht? Ik vind er enkel 1 met drukknopen en dat heeft onze drager niet. Ik zie dat het bij jullie ook zonder drukknopen is. Dankjewel alvast.

Reply

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen