Circuito Chico: op minitrip langs de meren van Bariloche

by Kim

Het Circuito Chico oftewel Kleine Circuit is de ideale daguitstap vanuit Bariloche. Het lusvormige circuit laat namelijk meteen zien waarom het Argentijnse Lake District echt de moeite waard is. We krijgen hier niet alleen gigantisch hoge bergtoppen maar ook zeven oogverblindende meren te zien. En dan hebben het nog niet gehad over de curanto, een oud maipu gerecht dat ze hier onder de grond maken.

Het Circuito Chico in Bariloche

Het Circuito Chico bevindt zich pal in het Nahuel Huapi nationaal park. De meeste toeristen springen voor de 30 kilometer die het circuit telt op de fiets. Maar na onze wandelingen in El Chalten en Torres del Paine hebben wij het even gehad met sportief zijn. Bovendien hebben wij een auto gehuurd om een week te gaan rondtoeren in The Lake District. Ideaal dus om die in te starten met een mini roadtrip.

Cerro Aerosilla Campanario

Aan het begin van onze mini roadtrip ligt meteen al de eerste attractie, de Cerro Aerosilla Campanario. De stoeltjeslift brengt ons in no time naar het uitzichtpunt op 1050 meter. Zo ver als we kunnen zien vormt er zich hier een lappendeken van bergtoppen en uitgestrekte meren. Een fantastisch uitzicht! De gigantische windvlagen nemen we daar met veel plezier bij 😀

Capilla de San Eduardo

Onderweg trekt de Cappilla de San Eduardo onze aandacht. Het houten kerkje met spitse toren is te schattig en dus maken we een korte stop om het even te bewonderen.

Hotel Llao Lloa

In tegenstelling tot het mini kerkje, dat bijna lijkt op te gaan in de omgeving, pronkt het Llao Llao hotel met al zijn grandeur. Het hotel, waar vooral de de rich de famous overnachten en een partijtje golf spelen, zuigt alle aandacht naar zich toe. Op elk uitzichtpunt lijkt het zich weer centraal te leggen, als een diva die maar al te graag op de foto staat. En misschien ook wel een beetje terecht, want we houden wel van de Twin Peaks charme die het hotel uitstraalt.

Colonia Suiza

De Colonia Suiza bevindt zich technisch gezien niet op het circuit zelf. Maar het is slechts een kleine omweg via dirtroads en absoluut de moeite waard! De kolonie, die gesticht werd door enkele Zwitsers, lijkt met zijn typische houten chalets nochtans niet meteen een stop waard. Maar in het weekend is het de place to be. Dan wordt er namelijk curanto gemaakt. Het gerecht is decennia oud en is vermoedelijk een oude indiaanse Maipu traditie. In de grond worden warme stenen gelegd met daarop vlees, aardappelen en groenten. Die worden vervolgens bedekt met bladeren en zo gestoomd tot het een zeer eigen smaak krijgt. Jammer genoeg was alles in no time uitverkocht waardoor we het niet hebben kunnen proeven.

Dan maar genieten van het lokale Valais bier, dat een roze kleur heeft en heel fruitig smaakt. We wandelen nog even rond op de Feria Artesanal, waar we van een lokale kunstenaar een handgeschilderd bord kopen. Een perfect souvenir voor thuis!

Wij vonden het Circuito een superleuke minitrip. Een echte aanrader en een stuk leuker dan centrum Bariloche!

Praktisch

Je moet geen toegang betalen voor de Circuito Chico.
Fietsen kan je zowat overal in Bariloche en aan de start van het circuit huren. Wij huurden een auto in het centrum van Bariloche.
Voor de Cerro Aerosilla Campanario kalbeltjeslift betaalden we 120 ARS per persoon.

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen