Bryce Canyon: Wandelen door het land van de Indian Legend People

by Kim

We staan voor het ‘amfitheater’ van Bryce Canyon. Niet het soort amfitheater dat gebouwd werd door Romeinen voor brood en spelen maar een amfitheater der natuur. Eentje waarin honderden smalle oranje gekleurde rotsen, als totempalen naar de hemel reiken. De rotsen, ook wel hoodoos genoemd zijn een echt natuurspektakel. Eentje dat jammer genoeg ooit zal verdwijnen.

De hoodoos zijn gevormd door erosie, een force of nature die ervoor zorgt dat dunne spijlen uitgesleten worden in het landschap. En diezelfde kracht zal er ook voor zorgen dat de spijlen langzaam afbrokkelen tot er niets meer overblijft. Het is een stukje magie van de natuur. Maar de indianen voegen er graag nog wat extra magie aan toe. Aan Bryce Canyon hangt namelijk een oude Anasazi-legende.

De Anasazi-legende

Het verhaal gaat terug naar de voorouders van de Anasazi, de Indian Legend People. De Legend People waren skin changers; dieren die eruit zagen als mensen maar dat niet waren. Ze hadden de kracht om andere gedaantes aan te nemen. Maar op een dag deden de Legend People iets slecht. Het is vrij onduidelijk wat er precies gebeurde maar ze werden voor hun daden gestraft door de Coyote Spirit, een Indiaanse god.

De Coyote veranderde de Legend People in steen. En met wat verbeelding kan je de gezichten van die skin changers vandaag nog altijd zien in de rotsen. Daarom noemen de Indianen deze plek ook Anka-ku-was-a-wits oftewel red-painted faces.

Wandelen door Bryce Canyon

Tijd voor een wandeling door het land van de Legend People dus.
Op het programma staat een hike van zes kilometer onder de brandende zon die ons van Sunset Point naar Bryce Point brengt.

We starten aan Sunset Point waar we een overzicht krijgen van het Bryce amfitheater. Onder ons ligt een kom die gevuld is met honderden hoodoos in alle schakeringen oranje. We nemen de Wall Street sectie van Navajo Loop Trail die afdaalt naar de bodem van het amfitheater. Na het slalommen langs enkele haarspeldbochten komen we op de bodem de Pondarosa Pine tegen, een opmerkelijke boom die tussen de rotsen groeit.

Na 1,1 kilometer komen we op een kruispunt waar we de Peek-a-boo Loop nemen richting de Wall of Windows. De meeste toeristen komen niet verder dan de uitzichtpunten en we lopen vanaf hier bijna alleen rond. We horen enkel nog het suizen van de wind en genieten van de kleurrijke rotsformaties rond ons.

Waar de Peek-a-boo loop terugkeert nemen we de afslag richting Bryce Point. Er volgt een steile klim waarvan we toch in het zweet komen te staan. Maar de beloning is groot! Nog maar eens een fantastisch uitzicht op het Bryce Canyon amfitheater maakt al het zweten goed. We nemen hier de gratis shuttle bus terug naar Sunset Point.

Op naar de volgende wandeling!

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen