De Krimmler Wasserfalle: De grootste waterval van Oostenrijk

by Kim

Als klein pagadderke moet ik hem ooit gezien hebben, de Krimmler Wasserfalle. Mijn liefde en verwondering voor watervallen moet daar ontstaan zijn, al herinner ik me er helemaal niets meer van. Tijd om zoveel jaar later, nu we zelf een klein pagadderke hebben, die ervaring opnieuw te beleven!

De grootste

De Krimmler Wasserfalle promoot zich op hun website als de grootste waterval van Europa.
Dat is een beetje gelogen want Noorwegen heeft een aantal watervallen die nog een stuk hoger zijn. Maar goed, een waterval die 380 meter naar beneden dondert is nog altijd groots. En van een beetje overdrijven en wat marketing is nog nooit iemand gestorven.

En dus beginnen we aan de wandeling naar boven. Via duizend haarspeldbochten (een beetje overdrijven mag naar het schijnt 😉 ) klimmen we naar boven. Onderweg stoppen we regelmatig aan de verschillende platformen die een zicht geven op de waterval.

Eerlijk is eerlijk

Heel eerlijk? Echt ondersteboven waren we er niet van.
Misschien omdat we belachelijk verwend zijn na ons bezoek aan Iguazu in Argentinië en de mega mooie watervallen in IJsland. Of misschien ook omdat de watervallen razend populair zijn en we de ervaring moesten delen met duizenden andere mensen.

Maar de waterval is nu eenmaal op zijn hoogtepunt in de zomermaanden wanneer de gletsjer smelt. Of misschien is het gewoon de warmte die ons de das omdeed. Want geef toe, 431 meter omhoog wandelen bij meer dan 30 graden is lastig.

Maar van de double rainbows die we zagen werden we wel heel erg blij.
En ook van de Almdudlers in de Schoenangel Guesthouse hut halverwege.

Doen of niet ?

Ja, op een minder warme dag net buiten het hoogseizoen.

Praktisch

Wij betaalden € 9 om vanuit Mayrhofen de bergpas over te steken. Parkeren kan op één van de vier parkings die voorzien zijn. Ons dagticket kostte € 5. Rond 11u stonden de parkings wel al bomvol. De uiteindelijke ingang voor het lopen van de trail kostte nog eens € 3 per persoon.

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen