Wandelen in de Wolfsklamm kloof

by Kim

Zoekend naar mooie en leuke wandelingen in Tirol stoten we op de avontuurlijke tocht door Wolfsklamm kloof. De Wolfsklamm wordt ook wel eens de parel van Tirol genoemd, want de tocht over bruggetjes en langs watervallen is één van de mooiste wandelingen in Oostenrijk. En voor het hele gezin!

Waarom heet dat ding Wolfsklamm ?

De Wolfsklamm is een kloof in het Karwendel natuurpark en heeft bovendien een stoere, ietwat afschrikkende naam. Die naam duidt op het feit dat de kloof vroeger een toevluchtsoord was voor beren en wolven, die toen nog veel voorkwamen in Tirol. Mensen durfden de kloof niet te betreden omdat de rivier in de kloof zeer snel kon en nog altijd kan stijgen. Het pad werd dan ook meerdere keren volledig weggeveegd bij overstromingen.

Wandelen door de Wolfsklamm

Maar we hebben er toch enorm veel goesting in! Na het betalen van de toegangsprijs aan het inkomkotteke wandelen we een kort stukje door het bos. Maar al snel duiken we de kloof in waar de houten bruggetjes opduiken.

Het pad dat langs de rotsen omhoog kronkelt is zo smal dat we andere wandelaars alleen op de breedste stukken kunnen kruisen. Het is onmogelijk om dit met een buggy te wandelen, zeker omdat we ook nog eens 354 trappen naar omhoog moeten. Gelukkig hebben we Hannes mee in de wandelrugzak.

We nemen alle tijd om van het uitzicht op de watervallen, die langs ons naar beneden kletteren, te genieten. Na drie kwartier komen we boven aan bij een muurtje waar de allerlaatste waterval doorstroomt.

Wat verderop zijn er tal van picnic plekken langs de rivier. Heel wat kindjes spelen hier in het ondiepe water. Wij zetten nog eventjes door richting het St. Georgenberg Klooster.

Het St. Georgenberg Klooster

In 950 nam een kluizenaar zijn intrek boven op de St. Georgenberg. Door de eeuwen heen groeide het uit tot een klooster dat enkel bereikbaar was door een flinke klimtocht. Pas in de 15de eeuw werd er een brug gebouwd, de Hohe Brücke. Maar het is toch nog altijd een stijle wandeltocht. Na 20 minuten zijn we boven en ploffen we ons neer op het terras van het kleine restaurantje dat typische Oostenrijkse kost serveert.

Na de pauze keren we niet via de weg maar terug maar duiken we terug de kloof in. Het is zo mooi dat we nog een laatste keer willen genieten van de uitzichten. Hannes ligt ondertussen al lekker te dromen in de rugzak ?

Praktische informatie

De Wolfsklamm wandeling vertrekt vanuit het dorpje Stans.
Je kan tussen 1 Mei en 31 Oktober van 9u tot 16u de trail wandelen.
De inkomprijs per volwassenen is €4,5.

De parkeerplaatsen aan de ingang zijn beperkt en betalend (€3).
In het dorp kan je makkelijker en gratis parkeren.

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen