Puy de Pariou wandeling: een vulkaan beklimmen met kids

by Kim

De allermooiste beklimming van een vulkaan in Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne? Dat moet wel de wandeling naar de top van de Puy de Pariou zijn! We geven je drie redenen waarom dat zo is:

1. De wandeling is met 6km niet te lang om met kinderen te doen.
2. De vulkaan heeft een kleine krater waarin je kan afdalen.
3. Je krijgt een fantastisch zicht op Puy de Dôme en omliggende vulkanen.

De wandeling

We starten de wandeling aan de Parking des Goules in Orcines en kiezen daar voor de slimme route langs de noordkant naar de top. De noordkant van de vulkaan is begroeid met bomen waardoor we genieten van het verkoelende schaduwpad bij de beklimming.

Na een goeie 200 meter klimmen bereiken we de top van de vulkaan; een leuke plek om te picknicken. We krijgen hier een mooi zicht op de Auvergne en zijn vele vulkanen. Een hoopje sportievelingen daalt hier af in de krater om daarna weer omhoog te lopen. We kiezen ervoor om dat niet te doen want er wacht ons nog een flinke afdaling.

Afdalen doen we via de zuidkant van de vulkaan waar er houten trappen zijn aangelegd. Het is hier dat we een mooi zicht krijgen op de Puy de Dôme. Het pad daalt vervolgens stijl naar beneden en loopt daarna door een open vlakte terug naar de parking.

Praktische Info

Locatie: De wandeling start aan Parking des Goules, 63870 Orcines, France. De parking is voorzien voor campervans maar omdat er meerdere wandelingen starten kan het erg druk worden.
Buggyproof ? Nee! Je kan best een draagzak meenemen voor kindjes die geen 6km kunnen wandelen.
Voorzieningen: Er zijn onderweg geen toiletten of mogelijkheden qua drinken en eten. Je neemt dus best zelf je picknick mee.

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen