48 uur in Metz met Kinderen

by Kim

We maken deze zomer een tussenstop in de stad Metz en ontdekken zo dat Metz eigenlijk mega tof is om wat langer te blijven hangen.

Het is hoogzomer in de stad en meer dan dertig graden.
We proberen zo dicht mogelijk bij de stad te parkeren zodat we niet te ver moeten wandelen.
We zetten de auto aan Parking Théâtre-Comédie op een boogscheut van het centrum en de Kathedraal.

Wanneer we uit de parking komen lopen we meteen langs de rivier de stad binnen.
Veel slenteren langs de okergele huizen zit er jammer genoeg niet in. Het is te warm en de beentjes van de kindjes zijn al snel moe.  We kiezen dus resoluut voor verkoeling.

1. De kathedraal van Metz

De beste plekjes om afkoeling te zoeken zijn vaak kerken of kathedralen en gelukkig heeft Metz een hele mooie gothische kathedraal, de Cathédrale Saint-Étienne de Metz. We lopen er eventjes rond en bewonderen vooral de mooie glas-in-lood ramen in felle kleurtjes van de hand van Chagall.

2. IJsjes eten bij Amorino

Nog meer afkoeling vinden we bij Amorino die ijsjes verkopen in de vorm van een bloemetje. Heerlijk artisanaal ijs dat er ook nog eens mooi uitziet.

3. Bootje varen in Metz

Om toch nog iets van de stad te zien zonder veel te wandelen kiezen we voor bootje varen. We wandelen langs de kaai en kiezen voor een gemotoriseerd bootje in plaats van een pedalo. Best spannend zo varen met een klein bootje onder de bruggen. Maar we krijgen zo ook wel een mooi zicht op de Nieuwe Tempel die op een eilandje in de rivier ligt.

4. Dieren spotten in de Zoo d’Amnéville

Hannes heeft in het hotel reclame gezien voor de Zoo d’Amnéville die vlakbij ligt en wil alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieeeeeeft daar naartoe. We gaan eerst voor de absolute NEE. Die zoo zat echt niet in het plan en bovendien is het ook een vrij dure activiteit. Hannes, die een echte dierenvriend is, haalt heel zijn charme offensief boven.
Achjah. Het moet vakantie blijven voor iedereen en dus moet een change of plans ook kunnen. De Zoo d’Amnéville it is dus.

Hannes is ook helemaal in zijn nopjes wanneer hij de zwarte panter, albino leeuw en witte tijger kan toevoegen aan zijn lijstje met dieren die hij al gezien heeft. Al zijn er ook momenten dat we ons een beetje in het haar wrijven. Is een ijsbeer zonder ijs wel ok? en moet je zeehonden vandaag nog een show laten opvoeren? Het is wat twijfelachtig. Voor Hannes blijft het zijn favoriete uitstap van de hele vakantie.

5. Kunst kijken in Centre Pompidou Metz

Na een dagje Zoo is het nu tijd voor mama dag in het museum. We trekken richting het Centre Pompidou dat alleen al voor zijn architectuur toch wel de moeite is om te zien.
De tentoonstellingen zijn steeds tijdelijk en gericht op moderne kunst.

Of dat helemaal van een leien dakje liep met de kindjes?
Seppe heeft mogelijks zijn schoenen uitgedaan en vervolgens op een hele dure designstoel gegooid.
En Hannes die had een beetje bang van de enge beelden. Gelukkig is het geen uren aanschuiven of rondslenteren in het Centre Pompidou. Voor een kort bezoekje met kinderen ging dat dus best ok.

Lekker slapen en zwemmen in Metz

Oorspronkelijk sliepen we in een airbnb in de stad maar door de extreme warme temperaturen besloten we die in te wisselen voor het Novotel Metz Amnéville hotel met zwembad. Zo kon er na een bezoek aan de stad ook nog eens lekker gezwommen worden. Of dat een familiekamer waarbij je allemaal samen slaapt een goed idee is? Nee. Maar wie last minute de plannen omgooit moet al eens improviseren 😉

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen