Op safari in de Beekse Bergen

by Kim

In Afrika mogen jonge kinderen onder de 6-7 jaar zelden mee op Game Drives. We moeten dus nog even wachten voor we Hannes mee kunnen nemen op safari. Tot we een plek dicht bij huis vonden waar we wél samen kunnen dieren spotten: de Beekse Bergen!

Op safari in de Beekse Bergen

Waar andere parken vooral inzetten op dieren in combinatie met tempels en dorpen uit verschillende werelddelen zet de Beekse Bergen in op het safarigevoel. Er zijn maar liefst vier soorten safari’s die je kan maken: De autosafari, bussafari, bootsafari of wandelsafari.

We hebben vandaag een beetje pech met het weer dus gaan we van start met de autosafari, waarbij we met onze eigen wagen door het dierenpark gaan rijden. De ranger benadrukt voor we van start gaan nog even dat we zeker niet mogen uitstappen en dat we de ramen en deuren moeten gesloten houden. Voeg daarbij nog de poort van twee grote slagtanden en we hebben opeens een Jurassic Park gevoel. Er zitten hier toch geen dino’s hè?

Nog geen tien meter verderop merken we meteen waarom je hier echt niet moet uitstappen. Een cheetah sluipt geruisloos vanuit het gras naar onze wagen toe. Ze loopt voor de wagen door en komt op tien centimeter van de auto net onder mijn raam even zitten. Ze kijkt me niet aan maar lijkt eerder op zoek naar een metgezel of een bereikbare snack.

We rijden weer verder en spotten onderweg tal van dieren die zich verzamelen rond de eetbakken die vlak langs de weg staan. Herten, maar ook bizons, kijken ons grazend maar ietwat ongeïnteresseerd aan. Een addax – beeld je een gracieus wit hert met gekrulde horens in – verspert de weg door potsierlijk voor een auto te blijven staan.

Hannes, die ondertussen vooraan bij ons is komen zitten wijst naar elk dier en roept: ‘paard ! paard !’ . Hij vindt dieren spotten blijkbaar heel leuk.

Als kers op de taart komen we bij de giraffen die gracieus een eind met ons meewandelen. We kunnen er alleen maar verbaasd naar staren.

Na onze autorit is het tijd om onze beentjes te strekken. De bootsafari laten we vandaag aan ons voorbij gaan. Het ziet er nochtans wel leuk uit maar op een regenachtige dag komen we liever niet vast te zitten in een halfopen boot tijdens een regenbui.

De wandelsafari brengt ons doorheen het park waar er nog meer dieren te zien zijn zoals olifanten, apen en beren. Hannes loopt hier en daar zelf een stukje en wijst onderweg de diertjes aan. Halverwege het park valt hij moe maar tevreden in slaap in de draagzak. Uitstap meer dan geslaagd!

Tip: Je kan tegenwoordig ook overnachten in het park in een lodge met uitzicht op de dieren. Best prijzig en dus kozen wij voor Boomgalow de Roestelberg. Een chalet met sauna vlakbij de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen. Die duinen hebben de bijnaam, Brabantse Sahara. Kwestie van de safari helemaal compleet te maken ?

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen