15 kindvriendelijke wandelingen in West Canada

by Kim

De Canadese Rocky Mountains zijn een walhalla voor wie graag wandelt. Maar dat wandelen is niet altijd evident met kleine pagadders. Wandelen vinden kinderen snel saai. En ook de allerkleinsten blijven niet graag uren in de rugzak zitten. Je moet dus gaan zoeken naar kortere wandelingen of wandelingen met leuke activiteiten onderweg. En als het kan wandelingen die wel nog altijd adembenemend mooi zijn, zodat je er zelf ook nog wat aan hebt. We hebben geprobeerd om wandelingen die mooi en leuk zijn voor het hele gezin in een lijstje te gieten. Dit zijn onze favoriete kindvriendelijke wandelingen door het Westen van Canada.

Kananaskis Country – Canmore

1. Policeman’s Creek Boardwalk

Afstand : 2 – 4 km
In het hart van het stadje Canmore ligt een korte en vlakke wandeling die langs de rivier loopt.
We wandelen hier een stukje over houten brugjes (leuk om over te wandelen of te marcheren) en bewonderen de bergen die ons overal omringen. Deze wandeling was voor ons de ideale manier om rustig aan de reis de starten na een lange vlucht. Na de wandeling is het leuk om even uit te blazen op het terras van Grizzly Paw waar ze zelfgemaakte biertjes en hamburgers serveren.

2. Grassi Lakes

Afstand : 4 km
Om naar Grassi Lakes, een smaragdgroen meertje, te lopen moeten we meteen door bear country. Spannend! Het brede pad stijgt een stukje maar eens boven krijgen we een heel mooi zicht op de vallei. We lopen terug via een parallel bospad dat toch iets avontuurlijker is dan het brede gravel pad. Het leuke is dat deze wandeling in Kananaskis Country ligt waardoor er een stuk minder toeristen ons pad kruisen. Een concrete beschrijving van deze wandeling kan je vinden op 10 hikes.

Banff

3. Sunshine Meadows

Afstand: 9 à 10 km. Maar valt ook in te korten.
Sunshine Meadows is de mooiste en leukste wandeling die wij deden. Het begint al met een ritje in een gele schoolbus en daarna nog eens een stoeltjeslift. Zo belanden we meteen in een alpine landschap waar we uitzicht krijgen op bergtoppen en felblauwe meertjes. Onderweg zien we honderden, zoniet duizenden grondeekhoorntjes die vrolijk rondhuppelen in de felgekleurde bloemenweides. En met een beetje geluk zijn er ook nog vossen, herten en andere dieren te spotten! Meer details over deze wandeling schreven we uit in een aparte blogpost.

4. Johnston Lake

Afstand: 3 km
Johnston Lake is een klein meer in Banff National Park waar we in een lus omheen wandelen. Op het eerste zicht leek dit geen spectaculaire wandeling tot we halfweg de reflecties van de bergen in het meer zagen. Pluspunt: het grootste deel wandelen we hier helemaal alleen. Al houden de eendjes ons soms een stukje gezelschap.

Lake Louise / Lake Moraine

5. Consolation Lakes

Afstand: 6 km
Deze wandeling gaat heen en terug naar de Consolation Lakes vlakbij Lake Moraine. We wandelen hier opnieuw dwars door Bear Country. Er wordt zelfs aangeraden om in een groepje van vier personen te lopen. We springen aan het meer van steen tot steen en bewonderen de gletsjers hoog in de bergen. Onderweg volgen we de rivier die van kabbelend beekje overgaat in een snelstromende wildebras. Het start en eindpunt ligt aan het felblauwe Lake Moraine dat toch één van de mooiste meren is van West-Canada.

Icefields Parkway

6. Peyto Lake

Afstand : 2 km
Op roadtrip langs de Icefields Parkway loont het zeker de moeite om te stoppen aan Peyto Lake. Dit meer in de vorm van een vos staat op heel wat postkaartjes te pronken. Het is een makkelijke, korte maar soms pittig stijgende wandeling over een geasfalteerd padje. Na ongeveer 650 meter bereiken we een houten platform dat zicht geeft op het meer. We lopen nog iets verder omhoog naar een volgende uitzichtpunt dat we helemaal voor onszelf hebben.

7. Athabasca Falls

Afstand : <1km
Ook de Athabasca Falls liggen op de route langs de Icefields Parkway. Het is maar een heel klein stukje wandelen vanaf de parking om deze brede waterval te bewonderen. Het leuke is dat er verschillende uitzichtpunten zijn vanwaar we zicht krijgen op de donderende waterval.

Extraatje

Op de Icefields Parkway liggen nog meerdere kleine wandelingen waaronder Mistaya Canyon, Parker Ridge, Toe of the Athabasca Glacier en Path of the Angel Glacier. We hebben ons laten vertellen dat dit allemaal prachtige wandelingen zijn die makkelijk te doen zijn met de kinderen.

Jasper

8. Moose Lake Loop

Afstand: 2,5 km
The Moose Lake Loop is een korte en makkelijke wandeling die door het bos naar Moose Lake loopt. Met wat geluk vallen er hier elanden te spotten want, zoals de naam van het meer zegt, is dit hun favoriete plekje. Wij kregen niet aan Moose Lake maar wel op weg naar Maligne Lake, dat vlakbij ligt, eentje te zien.

9 Mary Schäffer Loop

Afstand: 3 km
De Mary Schäffer Loop trail loopt voor een groot stuk langs Maligne Lake. We krijgen hier heel wat mooie uitzichten op het meer dat omgeven wordt door hoge bergen. Je kan hier ook altijd een kano huren om op het meer zelf te gaan varen. Aan het meer kan je ook even uitrusten op een terras waar ze koffie en overheerlijke banana chocolate cake serveren.

10. Maligne Canyon

Afstand: 4 – 6 km
Wandelen in een Canyon, hoe cool is dat! Aan Maligne Canyon kiezen we voor een pad langs de rivier die zich metersdiep in de rotswanden snijdt. Hier en daar zijn er watervalletjes. Op het einde mondt de canyon uit in een rivier die geoefende kayakkers proberen te temmen. Deze wandeling deel je wel met veel andere toeristen, maar desalniettemin zeker de moeite waard! Bovenaan de Canyon ligt er ook een teahouse waar je iets kan drinken en eten.

Wells Gray

11 Moul Falls Trail

Afstand: 6 km
Het is een stuk wandelen naar de Moul Falls waterval en met het warme weer is dat soms een beetje zweten. Het pad is veelal vlak maar op het einde volgt er een stijl stukje waarbij je moet afdalen tot aan de bodem van de waterval. Het leukste is dat je achter de waterval kan doorwandelen. Natte broeken gegarandeerd!

12 Helmcken Falls

Afstand: <1 km
Deze waterval, die vaak als boegbeeld dient voor het Wells Gray Park, stort zich metersdiep naar beneden in een canyon en ligt opnieuw op een boogscheut van de parking. We hebben niet meer veel tijd extra maar wie wil kan hier nog een eindje langs de rand rondom de waterval wandelen.

13 Spahats Falls

Afstand: <1 km
Het is maar vijf minuutjes wandelen tot aan deze waterval die bijna niet op foto kan gevat worden. Hij ligt in een net niet gesloten kuip van metershoge rotswanden.

Pemberton

14 Joffre Lakes

Afstand: 10 km
De wandeling naar de drie Joffre Lakes is misschien iets lastiger om met kinderen te doen. Het is een dikke 400 meter stijgen. De tong hangt soms op onze tenen maar de felblauwe meren, gletsjer en stromende waterval maken dat allemaal weer goed. Wat een mooie wandeling!
We schreven over Joffre Lakes ook een aparte blogpost met meer details.

Vancouver Island

15 Cathedral Grove

Afstand: 1 – 2 km
Halverwege de rit van Nanaimo naar Port Alberni stoppen we even wanneer we de bordjes MacMillan Provincial Park zien opduiken. In dit park ligt namelijk de Cathedral Grove een oud bos met eeuwenoude, torenhoge en metersdikke bomen om te knuffelen, over te lopen of je achter te verstoppen. Lachen, gieren, brullen dus 😉 Aan beide kanten van de weg lopen er enkele luswandelingen waar je 10 à 20 minuutjes over doet.

You may also like

63 comments

Reisroute West-Canada: 3 weken op roadtrip - Weeralweg augustus 15, 2019 - 10:17 am

[…] de Policeman’s Creek Boardwalk en Grassi Lakes hike. Meer details over deze en andere kindvriendelijke wandelingen in West-Canada kan je vinden in onze aparte blogpost […]

Reply
Must do's in Jasper national park. Inclusief wildlife spotten. februari 4, 2021 - 7:38 pm

[…] Je vindt hier meer lange en zware wandelingen dan in Banff, die beschikt over iets meer family friendly trails. Wil je graag wildlife zien dan maak je meer kans in […]

Reply

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen