Wandelen langs de turquoise meren van Joffre Lakes Provincial Park

by Kim

De Joffre Lakes wandeling, vlakbij Pemberton, trok vroeger niet veel wandelaars aan. Maar in korte tijd zijn de drie meren één van de meest populaire plekken geworden in Canada, en dat vooral dankzij Instagram. Maar wij waren wel benieuwd of die meren echt zo turquoise waren.

Lower Lake

De Joffre Lakes wandeling bestaat uit drie mooie meren, het Lower, Middle en Upper Lake. Het eerste meer, Lower Lake ligt op maar vijf minuutjes wandelen van de parking. En ja hoor dat eerste meer is meteen al fel turquoise. We worden aangevallen door 1000 muggen en worden verdrongen door toeristen die voor de snelle foto gaan. Maar wij willen meer!

Middle Lake

Voor het Middle Lake moeten we wel een flink stuk wandelen. Het pad stijgt flink met onderweg heel wat trappen. Dit is echt zweten, zeker met een peuter op je rug. Wanneer we tussen de bomen uitkomen, krijgen we zicht op de fantastische omgeving. Na net geen uur klimmen bereiken we het Middle Lake waar we even rusten.

Wanneer we verder lopen langs de rand van het meer komen we bij de populaire Instagram plek. In het midden van het meer ligt een boomstam waar je overheen kan lopen, al moet je daarvoor een beetje een waaghals zijn. De boom is zeer glibberig en dus voelt het een beetje alsof je schuifelt over de loopplank van een piratenschip. Je doet er alles aan om je balans te behouden en niet in het ijskoude gletsjerwater terecht te komen. Op de vraag: “Kan je ook zwemmen in het meer?”, is het antwoord dan ook: “Ja, indien je een ijsbeer bent.”

De truc is om je tenen op te offeren door je schoenen uit te doen en zo voor een stuk door het water te lopen. Je moet iets over hebben voor de perfecte Instagram foto maar ik besluit na een paar passen om terug te keren en te kijken naar de mensen die minder bang hebben van een natte broek of een beter gevoel voor evenwicht hebben.

Upper Lake

Na de gekke toeren op het Middle Lake is het nog een korte maar avontuurlijke wandeling naar het Upper Lake. We komen eerst aan een denderende waterval en moeten daarna klauteren over grote rotsblokken.

Eens boven giert de wind en proberen we een plek te vinden tussen de rotsblokken om even te genieten van het uitzicht op het meer. Het meer is net iets donkerder maar we krijgen hier wel het felblauwe ijs van de Matier gletsjer te zien. Het is door het smelten van deze gletsjer dat de drie meren ontstaan zijn en dat ze ook hun mooie turquoise kleur gekregen hebben.

We besluiten toch om vrij snel terug af te dalen naar het Middle Lake waar het net iets warmer is en makkelijker om te picknicken. We genieten nog even aan het Middle Lake om daarna weer af te dalen.

Goed om te weten

Jammer genoeg is de hike ondertussen zo populair dat het ook zijn effect heeft op de omgeving. Het is naar het schijnt soms aanschuiven om een parkeerplek te bemachtigen en ook op de trail zou het erg druk kunnen worden. Wij hadden daar weinig last van omdat we vroeg in de ochtend vertrokken. Je moet hiervoor wel overnachten in de buurt van Pemberton zelf.

Na het wandelen is het Mile One Eating House in Pemberton de place to be. Je kan daar genieten terecht voor Poutine met Smoked Bacon en Blue Cheese en een lokaal craft biertje.

You may also like

38 comments

15 kindvriendelijke wandelingen in West Canada - Weeralweg januari 12, 2019 - 2:05 pm

[…] en stromende waterval maken dat allemaal weer goed. Wat een mooie wandeling! We schreven over Joffre Lakes ook een aparte blogpost met meer […]

Reply

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen