Sunshine Meadows: De mooiste wandeling in Banff National Park

by Kim
Sunshine Meadows werd ooit door Lonely Planet uitgeroepen als de nummer één wandeling in Banff National Park. En bovendien zou het ook nog eens een hele kindvriendelijke wandeling zijn. Klonk veelbelovend en dus gingen we dat even testen. 
 
De dag begint niet meteen geweldig. Wanneer we ’s morgens uit het raam kijken zien we alleen maar mist en geen bergtoppen. Het weerbericht voorspelt in de namiddag bovendien ook nog onweer. Lap! We besluiten om het er toch maar op te wagen.
 
Aangekomen op de parking van Sunshine Village staat een oude gele schoolbus ons op te wachten. Hannes is meteen dolenthousiast dat we met de bus gaan rijden. De bus tuft over een gravelweg steeds hoger de berg op tot aan het skistation. Hier nemen we de stoeltjeslift, wat zo mogelijk nog spannender is. En dan gebeurt er iets magisch. De stoeltjeslift neemt ons mee op een rit doorheen en tot boven de wolken waar de zon hoog aan de hemel staat de schijnen. Hoera, jassen uit!
 

We worden meteen getrakteerd op een fantastisch uitzicht met overal rondom ons bergtoppen die dansen met de wolken. De felgekleurde bloemen in de alpenweide rondom ons glinsteren van de dauw die reflecteert in het zonlicht. Tientallen kleine grondeekhoorntjes huppelen rond ons heen. Hannes weet niet waar eerst kijken en roept vrolijk telkens hij een nieuwe eekhoorn ontdekt. Daar! Daar! En daar!

Een beetje verder komen we op het Standish Viewpoint uitzichtpunt waar fel turquoise bergmeren in een weids panorama liggen te fonkelen. Sanne pinkt een traantje weg van ontroering. Amai, zo schoon, dat hadden we niet verwacht.

We dalen af naar het eerste meer, Rock Isle Lake waar in het midden van het meer een klein eilandje van rotsen ligt. Wat een fotogeniek plekje. Alleen de muggen aan de rand van het water zijn spelbrekers.

Na een korte pauze lopen we verder richting Laryx Lake. Hier zien we duizenden bloemen: witte fluffy bloemen, rode bliksemachtige bloemen en zonnig gele bloemen.

Een jonge gids die we tegenkomen vraagt ons: “Hebben jullie de vos vandaag al gezien? Hij zit vaak aan de waterval, zijn favoriete plek.”

Waaaaat? Een vos? De vos laat zich jammer genoeg niet zien maar wanneer we langs het kabbelende beekje verderop lopen, zien we wel een kolibrie. Wat een sprookjesachtig landschap is dit toch!

Aan Laryx Lake pauzeren we voor de picnic. Maar ook de muggen hebben honger. We moeten flink wat muggenspray bovenhalen om ze te verdrijven en rustig te genieten van onze lunch. Het valt ons op dat we tot nu toe ook nog maar weinig andere wandelaars zijn tegengekomen. En misschien maakt dat de wandeling nog leuker. Al die natuurpracht bijna alleen voor ons.

Na onze pauze loopt Hannes een flink stukje zelf. Schaterlachend huppelt hij over houten pontonnetjes en crost hij langs het meer tot zijn beentjes niet meer kunnen.

 
Op de laatste kilometer komt de wind flink opzetten en zien we in de verte al een bliksemflits. Net voor het onweer losbarst zijn we terug aan de gele schoolbus. Een beetje verbaasd tuffen we terug naar de bewoonde wereld. Dit was zonder twijfel één van de mooiste wandelingen die we ooit gemaakt hebben.
 

Goed om te weten

Om Sunshine Meadows te ontdekken moet je een ticket kopen. Je kan dit online doen of aan Sunshine Village zelf. De tickets zijn beperkt en ook best prijzig. Maar ze zijn hun prijs ook wel echt waard.

You may also like

53 comments

Reisroute West-Canada: 3 weken op roadtrip - Weeralweg augustus 15, 2019 - 10:18 am

[…] kozen met onze peuter voor iets minder avontuurlijke wandelingen. Een absolute topper is de wandeling naar Sunshine Meadows waarbij je boven de wolken rondloopt in een alpine bloemenweide met onderweg duizenden […]

Reply

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen