Drie keer op expeditie in Bulskampveld

by Kim

Expeditie Bulskampveld bestaat maar liefst uit vijf verschillende expedities in het Brugse Ommeland. Maar wat is nu zo een expeditie? Dat is een korte wandeling op maat van jonge kinderen tussen 4 en 12 met onderweg veel speelplezier in de natuur – denk aan klimparcours en zintuigen prikkels. Klonk plezant. Uit de maar liefst vijf expedities kozen we er na veel wikken en wegen, drie uit: : Expeditie Provinciedomein, Expeditie Kruiskerke en Expeditie Nieuwenhovenbos.

Expeditie Provinciedomein

Het Provinciedomein is het grootste domein en er valt dan ook heel wat te beleven. Bij aankomst zien we meteen het prachtige rode kasteel opduiken. Maar we wagen ons eerst aan het evenwichtsparcours van houten boomstammen. Dat parcours is toch al flink uitdagend en vergt heel wat klim en klauterwerk voor onze vierjarige.

Daarna gaan we naar de grote speeltuin van hout voor nog meer klimplezier. Hier kan ook onze kleinste man zich amuseren en er is hier ook aan de mama’s en papa’s gedacht. Vlakbij de speeltuin ligt een plek waar je terecht kan voor een koffie, crèmeke of een aperitiefje. 

Wij konden onze kinderen toch nog overtuigen om ook de wandeling rond het domein te maken waardoor we ook de plantentuin en het parcours met zintuigenprikkels nog konden meepikken. Het enige nadeel aan deze expeditie is misschien wel dat ze zeer populair is en dat je dus zeker niet alleen zal zijn.

Besluit: De kinderen kunnen zich hier echt uitleven en je kan hier ook terecht voor een hapje en een drankje. Zeker een aanrader om te bezoeken dus.  

Expeditie Kruiskerke

In Kruiskerke valt het ons meteen op dat het hier een stuk rustiger is dan op het Provinciedomein. Op de wandeling van 3,1km kwamen wij bijna geen andere wandelaars tegen. Extra pluspunt: deze expeditie heeft maar liefst 17 activiteiten onderweg waardoor het voor de kinderen ook motiverend blijft om te wandelen. Je kan op deze expeditie, naar onze mening, ook het meest uitdagende klim en klauterwerk vinden. Zo moet je je evenwicht houden op boomstammen die al eens durven kantelen of moet je via een touw over het water naar een eilandje lopen. Dat laatste lieten we door het koude weer nog even links liggen. Maar bij warm weer komt een zwembroek hier dus wel goed van pas.

Voor deze expeditie namen we wel zelf eten en drinken mee, want onderweg is er geen plekje om even bij te tanken. En ook een speeltuin kan je hier niet vinden.

Besluit: Dit is de meest avontuurlijke expeditie en dus de leukste voor onze klauterkinderen.

Expeditie Nieuwenhovebos

Voor deze expeditie werden we terug gekatapulteerd naar de Bronstijd. Op de wandeling van 2,7km zijn er heel wat leuke spelprikkels al zijn ze wel wat minder uitdagend en meer leerrijk dan op de andere expedities. Je kan hier je fantasie wel helemaal laten gaan door te “koken” op een buitenvuur of iemand te offeren in de tempel. Ook de tijdspoort aan de start van het parcours ziet er behoorlijk stoer uit. Aan de startplek is er ook een kleine speeltuin om even te ravotten. Eten en drinken namen we zelf mee want een plekje om iets te eten vonden wij niet meteen. Ook opletten geblazen: Er staat dat je deze wandeling prima kan doen met de buggy maar door wat omgevallen bomen op het parcours wordt dat toch een hele uitdaging.

Besluit: Toch wel de minst leuke van de drie omdat onze kadees houden van wat meer klimwerk.

You may also like

Leave a Comment

Copyright by Weeralweg

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aanvaarden Meer Lezen